VIDEO: Bosna’da sel bilançosu ağırlaşıyor

VIDEO: Bosna’da sel bilançosu ağırlaşıyor

Bosna’da sel felaketi. Son 120 yılın en etkili yağışlarının neden olduğu sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek, Sırbistan ile Hırvatistan’da gerçekleşen sel yüzünden ölü sayısı her geçen gün artıyor. Binlerce kişi tahliye edildi.

Bir kent yok oldu

Bosna Hersek’te 2 bin heyelan meydana geldi. Balkanlar’ın tamamı göz önüne alındığında toplamda en az 3 bin heyelan meydana geldi. Sel felaketi nedeniyle şu ana kadar Bosna Hersek’te 250 000 kişi tahliye edildi. Bosna Hersek Savunma Bakanı Osmiç “Bosanski Şamac kentini helikopterle havadan izledim ve kent tamamen sular altında. Bu kent adeta yok oldu” dedi.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı, son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı ülkedeki son durumu değerlendiren açıklama yaptı.

Ülkedeki kriz merkezlerinden de sorumlu olan Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek‘teki durumun seller, heyelan.

Bosna Hersek’teki sivil savunma ekipleri ve Meteoroloji merkezlerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte, Sava Nehri’ndeki su seviyesinde önemli derece düşüş meydana geldiği ifade edilen açıklamada, çoğu nehirlerin de doğal yataklarına döndüğü belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Bosanski Şamats, Brçko, Oraşye ve Biyelyina gibi kentlerdeki nehirlerde su seviyesinin hala yüksek seviyede olduğu belirtilen açıklamada, Orta Bosna’daki nehirlerin ise su seviyelerinin gittikçe azaldığı kaydedildi.

Açıklamada, sellerin ardından bir çok heyelanın da meydana geldiği ifade edilerek, en fazla heyelanın Tuzla ve Zenitsa-Doboy Kantonu bölgelerinde görüldüğü bildirildi.


Leave a Comment