İş Adamlarına Bosna’dan Yatırım Çağrısı

İş Adamlarına Bosna’dan Yatırım Çağrısı

Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı Balıkesir’deki iş adamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı (SERDA) arasında Bosna ile İlişkileri Geliştirme Vakfı’nın (BİGMEV) katkılarıyla gerçekleşen toplantı Balıkesir GMKA’da yapıldı.

GMKA Genel Sekreter vekili Esra Kocabaş, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı arasında Bosna ile İlişkileri Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla 28 Ağustos 2014 tarihinde imzalanan protokolle, ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerinden edinilen tecrübenin iki kurum arasında paylaşılmasına karar verildiğini söyledi. Kocabaş, “Yaptığımız protokol neticesinde bugün bunun ilk aşamasını yapıyoruz. Şimdi sizlere Serda ve Bigmev yetkilileri sunum yapacaklar” dedi.

İlk olarak konuşan Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı Başkanı Şefkiya Okeriç Balıkesir’de bulunmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, Saraybosna’nın ticari ve sosyal hayatı hakkında bilgiler verdi. Okeriç yaptığı konuşmada, “Bizim kurum olarak amacımız hem Bosna‘nın kalkınması hem de aynı zamanda bölgemizi farklı farklı yurt dışındaki iş çevreleri ile buluşturmak. Türkiye Cumhuriyeti ile Türk İş adamlarıyla, bizim bölgemizi bağlamak bizim için son derece önemli. Bugün bunun üzerinde çalışacağız. Bosna’mız ormanlarıyla, nehirleriyle, çeşitli doğal kaynaklarıyla çok zengin bir ülke. Umarız bizleri ziyaret edersiniz. Burada mutlaka kendiniz için yapılacak bir iş, sağlanacak bir kâr bulursunuz. borsa Hersek gelişiyor ve büyüyor” dedi.

Bosna ile İlişkileri Geliştirme Vakfı Başkanı Muzaffer Çilek ise Saraybosna’nın yatırım fırsatlarıyla Avrupa’ya açılan bir kapı olduğunu belirterek, Türk yatırımcıları Saraybosna’ya çağırdı. Program Bosna-Hersek sunumuyla sona erdi.