Bosna’ya yatırım yapacak işadamlarına destek

Bosna’ya yatırım yapacak işadamlarına destek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki sınırsız dostluğu, sınırsız ticaret ve ekonomik birlikle güçlendirmek istediklerini söyledi. Bakan Zeybekci,“Hükümet olarak nasıl ki sanayicilerimizi, işadamlarımızı Türkiye’de yaptıkları yatırımlarda destekliyorsak, onları Bosna-Hersek’te de desteklemek istiyoruz.” dedi.

Başkent Saraybosna’daki Bristol otelinde düzenlenen iş forumunda konuşan Zeybekci, görevinin Türkiye’nin dış ticaret açığını azaltmak olduğunu ifade etti. Bakan Zeybekci, Bosna’yı ise Türkiye’de yatırımın teşvik edilmesi gereken bir bölge gibi gördüklerini dile getirdi. Bakan Zeybekci, iki ülke arasındaki 400 milyon dolarlık ticaret hacminin milyar dolarlık seviyelere bir an önce çıkartmak istediklerini vurguladı. Bakan Zeybekci, iki ülke arasında tarihten gelen ilişkileri geleceğe taşımak için sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

Türkiye İhracat Meclisi (TİM) Başkanı Mehemt Büyükekşi ise Türk işadamlarının Byatırım fırsatlarını incelemek için Bosna-Hersek’e geldiğini belirtti. Büyükekşi, “Türkiye şu anda Bosna-Hersek’te en fazla yatırım yapan 9. ülke. Biz bunun çok daha yüksek olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

İş forumuna Türkiye’den gelen yaklaşık 40 işadamı ile Bosnalı işadamları katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile de bir araya geldi. Bakan Zeybekci, Bosna-Hersek’teki temaslarını tamamlayarak yarın Türkiye’ye dönecek.