Bosna Hersek’i Ziyaret Etmek İçin 10 Sebep

Bosna Hersek’i Ziyaret Etmek İçin 10 Sebep

Bosna Hersek’i Ziyaret Etmek İçin 10 Sebep:

 

1. Canlı şehir Saraybosna

Savaş sırasında Bosna Hersek başkenti’nin büyük bir kısmı ya yıkılmış ya da her türlü mermiden zarar görmüştür. Ancak, savaştan sonra şehir tekrar yenilendi ve daha güzel bir şehir olmuştur.

Şehrin tarihi merkezi Doğu’nun ve Batı’nın karışımıdır. Ziyaretçiler bir anda Viyenayı, başka bir anda İstanbulu hissedebilirler. Turistler Saraybosna’nın Osmanlı tarihini Başçarşı tarafında, Avusturya-Macaristan tarihi ise Ferhadiya caddesi boyunca hissedebilirler. Binaların duvarlarında yakın geçmişin izlerinin mevcut olmasına rağmen Saraybosna hayatı kucaklayan bir şehirdir.

Saraybosna

   

2. Mükemmel doğa

Bosna Hersek boyunca seyahat ederken manzaraya aşık olmamak mümkün değildir. Türküaz renkli nehirler ve şelalelerle bölünmüş kayalık dağlar ülkenin büyük bir kısmını kaplıyor.

Prokoško jezero

 

3. Tarihi şehirler

Saraybosna araştırılması günlerce ve haftalarca sürebilmesine rağmen başkentten çıkmak ve diğer şehirleri görmek de önemlidir. Mostar Osmanlı mimarlığı ve Eski Köprüsü ile Bosna Hersek’in en muhteşem şehirlerinden biridir. Boşnak-Hırvat çatışmalarında yıkılan köprü yeniden inşa edilmiştir.

Ayrıca, Hersek bölgesinin güneyinde bulunan ve müze şehri olarak bilinen Poçitelji mutlaka ziyaret etmelidir. Ortaçağ kalesi ve mükemmel şelalesi ile bilinen Jajce Bosna Hersek’in kuzeybatısında ve bir tepenin üstünde bulunan önemli bir tarihi şehirdir.

Mostar

 

4. Sıcak ve misafirperver insanlar

Hala korkunç savaş hatıralarını taşımalarına rağmen Boşnaklar yabancıları sevinçle karşılarlar. Boşnak ailelerinde kalan misafirler tok olana kadar yemeye ve kahve içmeye zorlanacaktır. Ziyaretçiler her zaman yardımcı olabilecek insanları bulabilirler.

Bosnaklar

 

5. Kahve içme kültürü

Kahve Bosna Hersek’in sosyal hayatının göstergesidir. İlk bakışta Boşnak kahvesi Türk kahvesine benziyor fakat yerel halk onun tamamen farklı olduğunu iddia ediyor. Saraybosna misafirlerin oturması ve sokakta geçen halkı seyretmesi için sayısız kahvehaneye sahiptir.

Bosnak kahvesi

 

6. Ucuzluk

Saraybosna Avrupa’nın en ucuz başkentlerinden biridir. Şehrin dışında fiyatlar daha ucuzdur. Yemek 3 dolardan ucuz bir fiyatla alınabilir. Hırvatistan’ın ve ya diğer Avrupa ülkeleri’nin fiyatlarına göre Bosna Hersek’in fiyatları çok düşüktür.

Ucuzluk

 

 

7. Alışveriş için uygun bir yer

Düşük fiyatların yanında el sanatlarının kalitesi çok yüksektir. Başçarşıda her türlü el sanatları mevcuttur.

Sarajevo suveniri- Bascarsija stari zanati

 

8. Etnik ve din farklılığı

Ziyaretçi ezan sesi ve arkasında kilise çanları duyabilir. Saraybosna’nın merkezinde cami, sinagog, katolik ve ortodoks kilisesi aynı semtte bulunmaktadır.

Bosanska Krupa

 

9. Macera ülkesi

Kayalık dağlar dağcılık, rafting, paraşütçülük ve bisiklet türları için muhteşem imkanları sağlar.

Volujak

 

10. Yemek

Börek, çevapi ve ızgara eti gibi yemeklerle Bosna’nın yemek çeşitleri sınırlı fakat tatmin edicidir. Yemekler için kullanılan malzemeler yerli ve tazedir.

bosanski cevapi - sarajevo

>>>>>>>>>>>>>   Bosna Hersek Turu   <<<<<<<<<<<<<